contact about us sitemap links  English
home
tours
hotels
vervoer
Indochina

 
     

 
 

Laos

Laos, grenzend aan China, Myanmar, Vietnam, Cambodja en Thailand, is nog een echt pareltje in Zuidoost-Azie. Met zijn 236.800 km2 is het land ongeveer 3,5 keer zo groot als Belgie en Nederland samen.

Het prachtige Laos is nog niet ontdekt door het massatoerisme waardoor het zijn authenticiteit behouden heeft. Voor veel mensen is Laos de grote onbekende in het Verre Oosten, maar de laatste jaren wordt het land wel steeds populairder onder reizigers. Zowel natuur- als cultuurliefhebbers komen absoluut aan hun trekken tijdens een reis door Laos.

Vientiane, de hoofdstad en grootste stad van Laos, is gelegen aan de Mekong rivier die op dit punt de grens met Thailand vormt. Het is een rustige stad met de uitstraling van een grote provincieplaats en een leuke stad om een aantal dagen te blijven, zodat u op uw gemak de bezienswaardigheden kunt bekijken.

Als u een reis gaat maken door het prachtige Laos, mag een bezoek aan de oude hoofdstad Luang Prabang ook niet ontbreken. Zonder een bezoek aan dit gezellige, sfeervolle stadje is uw Laos-reis niet compleet !
In Luang Prabang hangt een ontspannen sfeer. Veel reizigers die dit stadje ooit bezocht hebben, vinden het een van de prettigste plaatsen in Zuidoost-Azie.
Het is heerlijk om door de kleine straatjes te slenteren en het dagelijkse leven in dit stadje te aanschouwen.

Cambodja

Het Koninkrijk Cambodja, zoals het officieel bekend staat, grenst in het westen en noordwesten aan Thailand, in het noordoosten aan Laos, in het oosten en zuidoosten aan Vietnam en in het zuidwesten aan de Golf van Thailand.

Cambodja staat bekend om het prachtige Angkor Wat tempelcomplex dat terecht beschouwd wordt als een van de wereldwonderen. Maar er is veel meer te zien in dit land met een rijke koloniale geschiedenis, een fascinerende boeddhistische cultuur en talloze lachende gezichten.

Decennia van oorlog, het communisme en politieke onrust zorgden ervoor dat maar weinig reizigers Cambodja bezochten. Pas in de jaren 90 van de vorige eeuw zorgde een vredesverdrag tussen de regering en de Rode Khmer ervoor dat het voor buitenlanders weer veilig werd om door Cambodja te reizen en de bezienswaardigheden van dit prachtige en fascinerende land te bezoeken.

Phnom Penh, de hoofdstad, is letterlijk 'als een feniks uit de as herrijzen'. Het is moeilijk te geloven dat in 1979, tijdens de laatste dagen van het regime van Pol Pot, Phnom Penh vrijwel volledig verwoest was.
De Cambodjaanse hoofdstad kan erg chaotisch zijn, maar er zijn ook zeker momenten van rust te vinden. Ontspan in een van de restaurantjes aan de rivier, vind de rust in een lokale tempel of geniet van de sfeer van het Koninklijk Paleis.

Siem Reap heeft levendige markten, hippe bars, uitstekende restaurants en overheerlijk eten bij de straatstalletjes. Het hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan Angkor Wat en de omliggende ruïnes van het oude Khmer-rijk, zeker een van de grootste en meest verbluffende archeologische vindplaatsen in de wereld.

Sihanoukville biedt prachtige stranden en heeft een zwoel tropisch klimaat. Het is een zeer prettige strandbestemming voor vermoeide reizigers. U kunt er genieten van de zon, zwemmen in azuurblauwe wateren, een bezoek brengen aan een nabijgelegen eiland of simpelweg lekker luieren in een hangmat.

De indrukwekkende ruïnes van Angkor zijn ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheid, maar ook de prachtige tempels, de afgelegen stranden, charmante dorpjes, lokale markten en de vriendelijke, gastvrije bevolking van Cambodja zullen u lang bijblijven en het land zal zeker ook uw hart stelen.

 

Hieronder vindt u een beknopte selectie van de tours die wij kunnen aanbieden in Laos & Cambodja. Wilt u een andere route volgen of meer informatie hebben, stuur ons dan een e-mail.Gevonden 5 tours

Angkor Wat & Angkor Thom


Klik voor meer informatie
Siem Reap (Cambodia)  ·  1 dag  ·  (dagelijks)  ·  2300 Baht

Fietsen door Vientiane

Vientiane staat vaak in de schaduw van pittoresk Luang Prabang, maar heeft eigen ontluikende parels om te bezoeken !
De lommerrijke hoofdstad van Laos is een oord vol plezier, veel groen, stoffige, door de zon verkleurde tempels en heerlijk eten ! De charmantste plekjes vind je misschien wel aan de oevers van de zacht-bruine Mekong rivier. Tijdens deze tour fietst u, vaak over onverharde paden, langs deze prachtige strook groen. Hier vindt u rust, in het zonlicht glinsterende tempels en boeddhistische cultuur.


Klik voor meer informatie
Vientiane (Laos)  ·  0.5 dag  ·  (dagelijks)  ·  0 Baht

Hoogtepunten van Laos

Deze klassieke tour door Laos begint in het gezellige kleine stadje Luang Prabang en eindigt in de hoofdstad Vientiane. Onderweg van Luang Prabang naar Vientiane zullen we 2 nachten verblijven in Vang Vieng, een klein plaatsje gelegen naast de Song rivier, temidden van adembenemend mooie kalkstenen rotsen.
De tour combineert plaatsen die niet genegeerd kunnen worden met unieke excursies die u het beste van Laos in slechts 8 dagen laten zien. Deze goede combinatie tussen cultuur en natuur resulteert in een zeer interessante tour.


Klik voor meer informatie
Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane (Laos)  ·  8 dagen  ·  (dagelijks)  ·  0 Baht

Laos Experience

Onze Laos Experience reis begint in Huay Xai, een druk plaatsje aan de Mekong, net over de grens met Thailand. De Mekong-rivier vormt hier de natuurlijke grens met Thailand.
Vanaf Huay Xai reist u met de boot stroomafwaarts naar Luang Prabang.
Luang Prabang ligt op zo'n 700 m boven zeeniveau, op de plek waar de Khan- en Mekong-rivier samenkomen en wordt omringd door bergen. Het is Laos' belangrijkste toeristische pronkstuk en maakt vooral indruk op reizigers vanwege de glimmende tempeldaken, de Franse architectuur, het adembenemende berglandschap en de ontspannen sfeer.
Vanuit Luang Prabang gaat de reis verder naar Phonsavan en de mysterieuze Vlakte der Kruiken waar enorme kruiken van onbekende oorsprong door het landschap verspreid liggen.
De volgende stap is Vang Vieng, een klein plaatsje dat geweldig gelegen is tussen kalkstenen bergen.
De tour eindigt in de hoofdstad van Laos, Vientiane, dat een van de meest relaxte hoofdsteden ter wereld is.


Klik voor meer informatie
Huay Xai - Pakbeng - Luang Prabang - Phonsavan - Vang Vieng - Vientiane (Laos)  ·  11 dagen  ·  (dagelijks)  ·  0 Baht

Stadstour Phnom Penh

Onze gids laat u alle hoogtepunten van deze bruisende, levendige stad zien, waaronder het fascinerende Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode en het Nationaal Museum.
Verder bezoekt u het Tuol Sleng Genocide Museum waar u een goede indruk zult krijgen van de onmenselijke wreedheden tijdens het bewind van de Rode Khmer, de Russische Markt en de Wat Phnom.


Klik voor meer informatie
Phnom Penh (Cambodia)  ·  1 dag  ·  (dagelijks)  ·  2250 Baht