contact about us sitemap links  English
home
tours
hotels
vervoer
Indochina

 
     

 
 

Thailand Vakantieland

    

Thailand betekent “Vrij Land”, maar wordt ook wel “Het Land Van De Glimlach” genoemd. In feite doet het beide namen eer aan.
De bevolking is opgewekt en vriendelijk en kan gewoonweg niet converseren zonder te glimlachen. Een onblusbare vrijheidsdrang heeft het land door de eeuwen heen behoed voor kolonisatie.

Gesitueerd in Zuidoost-Azië met Birma, Laos, Cambodja en Maleisië als buurlanden, vormt het land een sterke politieke en culturele eenheid met een hecht nationaal gevoel, dat wordt gesymboliseerd door het Thaise volk, de koning en het Boeddhisme.

Het merendeel van de bevolking is Boeddhist, hetgeen je duidelijk merkt aan de manier van leven, die opvalt door tolerantie en respect voor anderen.
Hoewel het in het algemeen nuchter denkende mensen zijn, geloven veel Thais toch in een bont pandemonium van goede en kwade geesten, terwijl ook handlezen en astrologie een belangrijke plaats innemen.
Zo dragen de meeste Thais amuletten, die een beschermende werking zouden hebben tegen ongelukken, ziektes en andersoortig tegenspoed.

Ofschoon westerse waarden en gewoonten ook hier een toenemende invloed hebben, is er tot op heden nauwelijks iets veranderd aan de Thaise manier van leven.
De zo’n 64 miljoen tellende bevolking bestaat uit diverse etnische groepen, waarvan de Thais en Laotianen het grootste deel uitmaken. Indiërs, Chinezen en Mons vormen de belangrijkste minderheids-groepen. In het noorden leven kleurrijke bergvolkeren zoals de Akha, Yao, Meo, Lisu, Lahu, Lawa en Karen, ieder met een eigen taal en cultuur.

Thailand is een zonovergoten droomland met exotische tempels, levendige markten, magnifieke jungles en tropische stranden. De regenwouden in het zuiden, uitgestrekte rijstvelden in de centrale vlakte en de uitlopers van de Himalaya in het noorden zorgen voor een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna.
Dit alles heeft ertoe geleid dat Viengtravel ervoor gekozen heeft zich hier te vestigen in 1984.

In de loop van haar bestaan, hebben Viengtravel’s onderzoek en de respons van haar vele gasten geleid tot een ongelooflijke schat aan waardevolle en praktische informatie over Thailand. Deze schat staat uiteraard nog steeds ter beschikking voor al Viengtravel’s gasten.
Aarzel dus niet ons te benaderen met welke vraag dan ook: wij beantwoorden ze allemaal graag. Voor respons op onze tours of andere ons aangaande zaken staan wij altijd open, stuur het ons toe. Ook op deze leeftijd zijn wij nog steeds zeer leergierig.


Neem online contact op of bel of email ons (zie about us).


TREKKING

Deze bijzondere trek der trekkings
wordt gehouden in een gebied
dat onderdeel is van de Loi Lar Mountain Range:
een gebied dat Burma en Thailand
van elkaar scheidt.


Meer informatie