contact about us sitemap links  English
home
tours
hotels
vervoer
Indochina

 
     

 
 

Comfortabel op de lange afstand

Vanuit Bangkok rijden er vooral op noord - zuid verbindingen zeer comfortabele treinen. Die naar het zuiden gaan door naar Maleisië, en naar het noorden is het eindpunt Chiang Mai. Er zijn 2 lange noordoostelijke lijnen, 1 naar Nong Khai en 1 naar Ubon Rachathani, beide aan de grens met Laos. De oostelijke lijn gaat tot aan de Cambodjaanse grens te Aranyaprathet.

Vooral de airco- nachttreinen met prima bedden zijn erg populair. Niet in de laatste plaats omdat het uitsparen van een overnachting deze vorm van vervoer in de ogen van veel mensen in feite gratis maakt. Voor al deze treinen kan Viengtravel kaartjes reserveren. Op nationale feestdagen en in het hoogseizoen is het ten zeerste aan te raden ver van te voren te reserveren. Eten, snacks en drinken zijn in de trein altijd aanwezig.

Verder zijn er nog wat zijlijnen met stoptreinen die meestal alleen door de locale bevolking worden gebruikt. Een uitzondering is de lijn vanuit Bangkok die aftakt bij Nong Pladuk op weg naar het zuiden. Dit is het restant van de beruchte Birma spoorweg en gaat naar Kanchanaburi, de ‘brug over de rivier de Kwai’, het houten viaduct van ‘Kra Sae’, om te eindigen in Nam Tok (waterval).
In Bangkok zelf rijdt er naast een ondergrondse ook een bovengrondse metro, de zogenaamde ‘Sky Train’, zeer populair bij de Thai voor snel en efficiënt vervoer.