contact about us sitemap links  English
home
tours
hotels
vervoer
Indochina

 
     

 
 

Meer vrijheid, met of zonder chauffeur en stoppen waar je wilt

Voor hen die meer prijs stellen op privé vervoer, is het huren van een auto - al dan niet met chauffeur - of een motor een uitstekend alternatief. Een international rijbewijs is verplicht evenals het dragen van een helm op de motor.
Met uitzondering misschien van de heksenketel Bangkok, is zelf rijden in Thailand veel gemakkelijker en veiliger dan de meeste mensen denken. De hierbij gewonnen vrijheid kan veel leuks aan de vakantie toevoegen.

Een andere manier van privé transport met chauffeur is natuurlijk de taxi. Taxi’s bestaan er in allerlei vormen. Van echte luxe limousine service tot metertaxi’s waarbij de meter bepaald hoeveel er betaald moet worden aan het einde van de rit.
Bij de tuk-tuk’s en riksja’s moet van te voren een prijs worden afgesproken.
Het fenomeen motorfietstaxi is in verschillende steden ook een zeer gewone vorm van taxi gebruik. Over het algemeen worden ze gebruikt voor de korte afstanden. In Bangkok staan ze in een rij op de hoeken van zijstraten of bij de halte van een boot bijvoorbeeld. De rijders met vergunning dragen meestal een oranje of blauw mouwloos vest met een nummer waaraan je ze herkent. Sommige hebben een extra helm voor hun passagier. Laat je verrassen met een ritje achterop en bekijk het leven in de zijstraten.
Motorfietsen met zijspan worden nog wel in de provinciestadjes gebruikt.